نویسنده:
نسرین میرزایی
/
تاریخ انتشار:
13/ 02/ 1404
5
بازدید
کابینت¬های چوبی که در آن¬ها از چوب طبیعی استفاده شده بسیار زیبا هستند. رنگ و طرح چوب طبیعی به آشپزخانه و در کل دکوراسیون حس سرزندگی و شادابی را می-بخشد. جلوه کابینت در کابینت های چوبی بسیار بیشتر از دیگر کابینت¬هاست زیرا در الگوی بافتی خود رگه¬هایی با رنگ¬های متفاوت دارند. انواع چوب¬ها مانند چوب گردو، راش، توسکا، هیکوری، گیلاس و بلوط برای تولید کابینت استفاده می¬شود اما چوب گردو از هر نظر بهتر از بقیه است. با توجه به این که چوب گردو نرم یا سخت است برش دادن آن فرق می¬کند. در ادامه بعضی از ویژگی¬های چوب گردو را بیان می-کنیم:
چوب گردو یکی از چوبهای مقاوم و بادوام است که الیاف آن صاف و بافت ریزی دارد. نمای بیرونی این چوب ناصاف است و موقع لمس آن کاملا بافت چوب احساس میشود. بافت چوب گردو به شکلی است که گویا بینظمیهایی دارد که ظاهر آن را منحصر به فرد میسازد. رنگ چوب گردو از قهوهای روشن تا قهوهای تیره به فروش می رسد. چوب گردو را می توان به شکلی بی نظیر پرداخت و جلا داد.
با توجه به رنگ طبیعی چوب گردو می¬توان انواع کابینت را طراحی و تولید نمود بدون آنکه نیازی به رنگآمیزی باشد. کابینتهایی که جنس آن¬ها از چوب گردو است در برابر ضربه، فرسایش و ساییدگی بادوام هستند. این شکل از کابینت¬ها وزن بالایی از ظروف را بهآسانی تحمل میکنند.
چوب گردو یکی از مواد اولیه پرطرفدار در ساخت لوازم چوبی مانند انواع کابینت جدید، میز، کتابخانه و قفسه به شمار می¬آید. بخشهای بیرونی درخت گردو وزن پایین¬تری دارند که به منظور ساخت قفسهها و کابینتهای دیواری از آن¬ها استفاده می¬شود.
چرا چوب گردو گزینهای عالی برای آشپزخانههای لوکس است؟
در ادامه موضوع مزایای استفاده از چوب گردو در ساخت کابینت باید به سوال چرا چوب گردو گزینهای عالی برای آشپزخانههای لوکس است؟ پاسخ دهیم، چوب گردو نسبت به سایر چوب¬ها سنگین¬تر و مقاوم¬تر است و برای کابینتهایی با طراحیهای کلاسیک و مدرن ایده¬آل¬تر است. این چوب الیافی زیبا دارد که با طراحیهای متنوع خود به آشپزخانه ظاهری گرم و دلنشین میبخشد. امکان دارد الوار گردو در داخل کشور در یک جنگل پرورش داده شده باشد یا این که از خارج از کشور وارد شده باشد به هر روی در تولید کابینت و سایر لوازم کاربرد دارد. مزایای استفاده از چوب گردو در ساخت کابینت متعدد است که در ادامه به آن¬ها اشاره می¬کنیم:
• رنگ چوب گردو : برای این چوب طیف رنگی گسترده از قهوه ای روشن تا شکلاتی تیره در قسمت¬های داخلی را شاهد هستیم که در قسمت¬های بیرونی تنه درخت رنگ¬های روشن تر قرار دارند.
• دانه بندی چوب گردو: دانه بندی آن مستقیم و متراکم است
• چوب سخت : چوب گردو چوبی سخت است که در دسته خانواده پهن برگان قرار دارد و برش آن نسبتا سخت است.
• تراکم چوب گردو : چگالی چوب گردو 1010 پوند یا 1010 جانکا است. این چوب بسیار فشرده می باشد که در برابر ضربه نیز مقاوم است.
• مقاومت و سرسختی : بادوام در برابر پوسیدگی و ضربه و خط و خش با این وجود اصلا سنگین نیست.
• قابلیت پرداخت آسان: راحتی کار با آن برای تراشکاری و کنده¬کاری
• قابلیت اتصال: امکان اتصال آسان چوب گردو با میخ، چسب و غیره
• قابلیت فرم¬دهی: امکان خمش مناسب
مقایسه چوب گردو با سایر چوبها برای کابینت
بهتر است در ادامه موضوع مزایای استفاده از چوب گردو در ساخت کابینت به مقایسه چوب گردو با سایر چوبها برای کابینت بپردازیم. در ابتدا بهتر است با بیان ویژگی¬های چوب راش آن را با چوب گردو مقایسه کنیم. چوب راش جزء دسته درختان پهن برگ است و به علت این که ریشه سطحی در خاک دارد بیشتر در مناطق کوهستانی رشد می¬کند. وزن چوب راش، متوسط رو به سنگین است. بسیار سرسخت و مقاوم است و استقامت خوبی در برابر سایش و خوردگی دارد. همین¬طور چوب راش به مقدار زیادی خاصیت خمش دارد بیش از دیگر چوب ها مستعد تغییر بُعد است.
چوب راش بافتی منسجم، همگن و یکنواخت دارد که موجب می شود در مقابل حشرات و قارچ ها با دوام باشد. از جمله ویژگی¬های چوب راش، این است که ضخامت خوبی دارد و گاها ضخامت آن تقریبا به دو متر هم می¬رسد. در صورتی که به خوبی به این چوب رسیدگی شود میتواند ماندگاری بسیار طولانی و باکیفیتی داشته باشد.
دسته¬ بندی چوب نراد از نظر میزان مقاومت از رده غیر بادوام و فاسد شدنی تا مقاوم و سرسخت است، در برابر حمله حشرات استقامت متوسطی دارد. قابلیت خمش مناسب آن باعث شده تا کار کردن آن با ابزارهای دستی و ماشینی آسان شود. قابلیت اتصال با چسب داشته و رنگ¬پذیر است.